Een koffer vol herinneringen

Een koffer vol herinneringen of herinneringsdoos.

Het leven gaat door en brengt mij lieve kaartjes, mooie herinneringen of gezellige knutselwerkjes.

Het liefste zou ik het allemaal bewaren maar dan raakt mijn zolder nogal vol. Daarom heb ik een koffer vol herinneringen waar ik alle tastbare herinneringen in bewaar.

Deze week vulde ik de koffer aan met items die ik wilde bewaren. Maar vervolgens kon de koffer niet meer dicht. Oké, dacht ik, dan is het tijd om de oude herinneringen weer eens te bekijken en te bedenken of ik er nog van geniet.

Ik zette de koffer op de grond en ging er in kleermakerszit eens goed voor zitten. Alle spulletjes haalde ik één voor één uit de koffer en met een glimlach bladerde en las ik alles door. Het was leuk om herinneringen op te halen.

En ja hoor, er kwamen ook items voorbij waarbij ik dacht, hé, vind ik het leuk om die ene feestbundel nog eens door te bladeren? Word ik nog wel blij van dat stageverslag van heel lang geleden? Waarom bewaar ik die ansichtkaart nog? Ik heb er toch foto’s van!?

Ik heb een aardige stapel kunnen verzamelen met de gedachte: het was eens fijn om te zien en te lezen, maar nu heeft het geen waarde meer.

De koffer kon voor nu weer gesloten worden.

Tip: Gebruik één koffer of doos per gezinslid voor nostalgische spullen. Bewaar niet meer dan wat in de koffer of doos past. Bewaar alleen items die jouw dierbaar zijn of waar je blij van wordt.