Inpakken en …

Wat was het kikken om uiteindelijk alle bagage inclusief koelbox in de auto te krijgen!

We hadden een kampeervakantie met het gezin in Noorwegen op het programma staan. Omdat we grotendeels van camping naar camping zouden reizen, vond ik het wel handig om niet al te veel mee te nemen. Dus een tweede tentje ging niet mee, evenals de tarp en een vouwkrukje. Wat wel meeging waren kleine kussentjes (i.p.v. grote hoofdkussens), kleding minimaal (achteraf toch nog teveel), een paar kleine spelletjes (i.p.v. grote dozen), niet de volle haringzak maar alleen wat nodig is met een paar reserven, uit de servieskrat bleef het e.e.a. thuis enz. enz. De koelbox zouden we in eerste instantie ook niet meenemen. Gelukkig hebben we dat gezien de tropische temperaturen toch gedaan. Wat echter zeker thuis bleef was de dakkoffer.

De kampeermatjes verstopte ik samen met het grondzeil als vijf rolletjes in het dak. Kleine spulletjes verdwenen in diverse opbergvakjes. Midden op de achterbank legde ik een kleding- en handdoekenzak. Dat zou meteen een fijne steun zijn voor de pubers als ze even wilden slapen. En middenin de auto op de bodem kwam een shopper met boeken, spelletjes en fototoestellen te staan. Er was zelfs nog ruimte over om wat drank en levensmiddelen mee te nemen.

Wow, drie weken op kampeervakantie met vier personen èn bagage in een Citroën Berlingo zonder dakkoffer of aanhangwagen. Het is gelukt en daar word ik nog steeds blij van.